Başlıklar
Ürün Belgeleri |
|
GIBBERELLIC ACİD ANALİZ SERTİFİKASI |
Gibberellic Acid Nedir?
Molekül Formülü (Gibberellic Acid): C19H22O6
Molekül Ağırlığı: 346.4 g/mol
Kimyasal Adı: Gibberelic Acid
CAS Numarası: 77-06-5
Bitkilerin gelişimini ve büyümesini kontrol eden, bitki gelişim sistemini düzenleyen bir hormondur. Çok düşük konsantrasyonlarda kullanımı dahi çok büyük etkilere sahiptir.
Gibberellic Acid, Gibberellin sınıfında yer alan tetrasiklik di-terpenoid özellikteki bir bileşiktir.
Çiftçilikteki gelişimin en önemli unsurları arasında bu hormon türü yer almaktadır.
Dünya çapında keşfedilmiş yaklaşık 130 adet gibberellic acid bulunmaktadır. Fakat bu hormonlar arasında biyoaktif ve biyolojik olarak aktif olmayan türleri bulunur. Bitki gelişimini sağlayabilmek için biyoaktif gibberellic acid kullanılır. Biyoaktif gibberellinler sürdürülebilir bir şekilde bitki organlarının büyümesini etkileyerek işlem görürler.
Diğer İsimleri Aşağıdaki Gibidir;
- GA
- Gibberellin A3
- A3
- Gibberellin GA3
- 77-06-5
- Hormon
- Gibberellin
- GA3
- 77-06-5
- Gibberellik Asit
Gibberellic Acid Nasıl Üretilir?
GA3 üretimi fermantasyon yöntemine dayanmaktadır.
Fermantasyon ile yapılan üretimde karbon kaynağı mısır nişastası kullanılır. Bu işlem 7-8 gün sürebilir. Bu süreye rağmen en iyi üretim verimi elde edilebilir.
Gibberellic Acid’in bu üretim sürecinde, karbon kaynağı yavaş yavaş verilirken glikoz ve sukroz hızlı bir şekilde suşların içerisine yerleştirilir. Bu sayede en iyi verim elde edilmektedir.
Karıştırıcılı bir sistemde, 20 g gliserol içeren örneklerle en verimli üretimi gerçekleştirilmiştir.
Fiziksel Ve Kimyasal Özellikler Nelerdir?
Hafif asidik özelliğe sahiptir. Kokusuz, beyaz bir toz forma sahiptir. Aynı zamanda renk formu olarak Etil Asetat kristallerine benzer.
Erime Noktası yaklaşık 234 °C dir.
Yoğunluk: 1.44 g/cm³
Kaynama Noktası: Bilgi mevcut değildir.
Çözünürlüğü, aseton, etil alkol ve metil alkol içerisinde en iyi çözünürlüğe sahiptir.
25 ° C de su içerisinde 5 g/L çözünürlüğe sahiptir.
Kuru bir ortamda normal şartlar altında kararlı bir duruş sergiler.
Gibberellic Acid Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Birçok bitkinin büyümesi için ihtiyaç duyduğu önemli bir hormondur. Bitkilerin gelişimini sağlayan bazı reaksiyonları tetikleyen özelliği nedeniyle tarım sektöründe kullanılır.
- Tarım sektöründe mahsul verimini artırmak için kullanılır.
- Bitkilerin kendi kendine gelişim sağlayamamasının bazı nedenleri bulunur. Toprak yapısı, ortam şartları, hava şartları gibi nedenler bitkinin büyüme ve gelişme fonksiyonunu çok büyük oranda etkiler. Bazı yetersizlikler durumunda bitkiye hormon takviyesi yapılır. Bu durumlarda nitrat taşıyıcısı, peptit taşıyıcısı özelliği gösterirler.
- Tarımda sap uzaması istenmeyen bir durumdur. Çiftçiler, sap uzamasının endişesine kapılmamak için mahsullerinde gibberellin kullanırlar.
- Bodur bitkilerin büyümesini sağlamak için kullanılır. Bu alanda bazı uyarıcı etkileri ile kendisini gösterir.
- Bu biyoaktif madde, tohumların çimlenmesini uyararak, büyümeyi sağlamak için meristemdeki geçişleri kontrol etmektedir.
- Biyoaktif GA’lar erkek çiçeklerin üretimini aktive ederler.
- Ciberilik Asit varlığında bitkiler, genç yapraklar ve çiçekleri ortaya çıkarmaktadır.
Bu kimyasal bileşik uzman görüşleri varlığında kullanılmalıdır.
Fiyatlarına Etki Eden Faktörler Nelerdir?
Gibberellic Acid fiyatlarına etki eden faktörler arasında en önemli unsur, tarımdaki talep arz dengesidir. Tarım sektöründeki talep artması durumunda bu GA3 fiyatı artacaktır.
Bir diğer fiyat faktörü ise üretiminde kullanılan maddelerin fiyatlarıdır. Üretimde kullanılan madde fiyatları arttıkça gibberellic acid fiyatları artacaktır.
Gibberellic Acid ithal eden firmalar stoklarını artırması durumunda fiyatlar kontrol edilebilir durumda azalacaktır.
Fiyatları etkileyen bir diğer faktör ise üretim zorluğudur. Doğal bir üretim sistemine sahip olan, fermantasyon olduğundan GA3 fiyat olarak pahalı bir hammaddedir.
Gibberellic Acid Satışı
Kimyasal maddeler uluslararası standartlarda belirlenmiş ambalajlar ile paketlenir. Bunlar en düşük ambalaj ile başlayarak en büyük ambalaja veya tankerli olacak dökme yöntemi ile satışı yapılmaktadır. Bunlar 1 gramlık ambalaj da olabilir, 1 tonluk big bağ ambalaj da olabilir, en düşük bidon ambalajı da olabilir, tankerli olacak şekilde ambalajsız satış da yapılmaktadır.