Paylaş •

Kojic Acid

Kojic Acid Nedir?

Molekül Formülü (Kojic Acid) : C6H6O4

Molekül Ağırlığı: 142.11 g/mol

Kimyasal Adı: 5-hidroksi-2-hidroksimetil-4-Piron

CAS Numarası: 501-30-4

Piranonlar ve türevleri olarak sınıflandırılan organik asit çeşitleri arasında yer almaktadır. Bundan dolayı organik bir bileşiktir.

Bu tür kimyasallarda piran halkası bulunmaktadır. Aynı zamanda bir keton grubu bu piran halkasına bağlıdır.

Katı formda bulunan kolayca çözünen çok zayıf bir asittir.

Diğer İsimleri Aşağıdaki Gibidir;

  • Cas No 501-30-4
  • 5-hidroksi-2-(hidroksimetil)-4-piron
  • Kojik Asit
  • 5-hidroksi-2-hidroksimetil-4-piron
  • Acido Kojico
  • Doğal Kojik Asit Tozu
  • Kepek Önleyici Aktif

Nasıl Üretilir?

Kojik Acid üretimi fermantasyon yöntemi ile elde edilmektedir. Soya sosu ve birçok mantarın yan ürünü olarak elde edilmektedir.

Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?

Katı formda kristal yapıda fiziksel görünüme sahiptir.

Erime noktası 153.5 °C dir.

Çözünürlük olarak su, etil alkol ve aseton içerisinde bir miktar çözünmektedir.

Kojic Acid Kullanım Alanları Nerelerdir?

  • Kozmetik sektöründe cilt temizleme kremleri genel olarak deri dökerek cildi temizlemektedir. Kojik Asit deri üzerindeki pigment oluşumunu engellemektedir. İnhibe edici ajan olarak değerlendirilir.
  • Kozmetik sektöründe cilt açıcı olarak kullanılan farklı kimyasal maddelerle esterleşme reaksiyonu yaparak daha iyi etkiler oluşturma kabiliyetine sahiptir.
  • Dermatoloji alanında hidrokinon ile birleştirilerek aydınlatma ajanı olarak kullanılır.
  • Deride pigment üretimini engelleyen madde olarak, pigment üretimini sağlayan tirozinaz enzimini durdurmaktadır.
  • Vücuda sürüldüğünde Güneş yanıkları ve siyah lekelerin yok edilmesi için üretilen kremlerin imalatında Kojic Acid kullanılır.
  • Sivilce kalıntısı olan siyah noktaları soldurmak için üretilen kremlerin imalatında kullanılır.
  • Uv maruziyeti sonrası ciltte meydana gelen kirli görüntülerin oluşumuna neden olan serbest radikallerin temizlenmesi ve önlenmesi için kullanılmaktadır.
  • Güneş ışınlarından en az zarar görmek için Askorbik Asit (L-Askorbik Asit) ile modifiye edilerek kullanılır.

Fiyatlarına Etki Eden Faktörler Nelerdir?

Kojic Acid fiyat olarak üretiminden kullanılan maddelerin fiyatlarına doğrudan bağlıdır. Üretiminde kullanılan maddelerin fiyatları arttıkça fiyat olarak artacaktır.

Kozmetik sektöründe Kojik Acid kullanımın artması ile fiyatlar artmıştır. Ve son zamanlarda kadınların bu ürüne ilgisinin artması ile hammadde fiyatları 2 katına çıkmıştır.

Kojik Acid distribütörleri fiyat politikasını büyük ölçüde belirlemektedir. Talep arttığında bu kimyasal maddenin fiyatları artacaktır.

Kojic Acid Satışı

Kimyasal maddeler uluslararası standartlarda belirlenmiş ambalajlar ile paketlenir. Bunlar en düşük ambalaj ile başlayarak en büyük ambalaja veya tankerli olacak dökme yöntemi ile satışı yapılmaktadır. Bunlar 1 gramlık ambalaj da olabilir, 1 tonluk big bağ ambalaj da olabilir, en düşük bidon ambalajı da olabilir, tankerli olacak şekilde ambalajsız satış da yapılmaktadır.