Paylaş •

Octisalate

OCTİSALATE MOLEKÜL YAPISI

OCTİSALATE AMBALAJ

OCTİSALATE AMBALAJ 25 Kg
Ürün Belgeleri
OCTİSALATE ANALİZ SERTİFİKASI

Octisalate Nedir?

Molekül Formülü (Octisalate): C15H22O3

Molekül Ağırlığı: 250.33 g/mol

Kimyasal Adı: Octyl Salicylate/2-Etilheksil Salisilat

CAS Numarası: 118-60-5

Genel bir isim olarak oktil salisilat veya Etilhegsil Salisilat olarak adlandırılan ve Güneşten gelen UVB(Ultraviyole) ışınları absorbe etmek için Güneş koruyucuları ve Kozmetik ürünleri içerisinde diğer maddelerle bir bileşen olarak kullanılan organik bir bileşiktir.

Octyl Salicylate, bir Salisilik Asit’in 2-Etilheksanol ile yoğunlaştırılması sonucunda endüstriyel olarak elde edilen ester grubunda yer alan kimyasal bir bileşiktir.

Octyl Salicylate hafif çiçek kokusuna sahip renksiz yağlı bir sıvıdır.

Diğer İsimleri Aşağıdaki Gibidir;

  • Octyl Salicylate
  • 2-Etilheksil Salisilat
  • Etil Heksil Salisilat
  • Oktil Salisilat
  • Salisilik Asit 2-Etilheksil Ester
  • 2-Etilenoksil Salisilat
  • 118-60-5
  • Salisilik Asit Oktil Ester
  • Trans-2-Heksenil Salisilat
  • Benzoik Asit,2-Hidroksi-,2-Etilheksil Ester
  • 2-Ethylhexyl Salicylate

Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?

Görünüm olarak berrak renksiz ve hafif sarımsı bir renge sahip kimyasaldır.

Rrime noktası 189 – 190 °C olarak tespit edilmiştir.

Parlama noktası 113 °C olarak belirlenmiştir

Kararlılık olarak güçlü oksitleyici maddeler ile uyuşmayan bir kimyasaldır.

Yoğunluğu 25 °C de 1.011-1016 aralığında bulunmaktadır.

Nasıl Depolanır?

2-Ethylhexyl Salicylate 180 Kg’lık plastik varillerde ambalajlanır. Octyl Salicylate depolaması yapılırken ambalajlar Güneş ışığından uzak alanlar da doğrudan Güneş ışığı görmeyecek şekilde depolanmalıdır.

Ambalajlarının doğrudan Güneş ışığı gören alanlarda depolanması durumunda bozulabilmektedir.

24 ay boyunca ambalajı hiç açılmadığı sürece sağlıklı bir şekilde depolanabilir.25 °C de sıcaklıkta depolanmalıdır.

Octisalate Kullanım Alanları Nerelerdir?

  • Octisalate (Octyl Salicylate) kullanım alanları arasında Kozmetik sektörü bulunmaktadır. Kozmetik sektöründe Güneş koruyucu kremlerin imalatında, UV filtreleri oluşturmak amacıyla kullanılır.
  • Güneş koruyucuların imalatında kullanılan formüllere su geçirmezlik özelliği vermek amacıyla kullanılır.
  • 2-Ethylhexyl Salicylate Güneş ışığına maruz kalınması durumunda bozulur bu nedenle diğer Güneş koruyucu maddelerle birlikte kullanılır ve uygulanması şarttır.
  • Güneşten korunma süresini uzatmak için burada Avobenzone u stabilize etmek için kullanılmaktadır.
  • Plastik sektöründe de kullanılmaktadır. Özellikle Güneşten koruyucu malzemeler imal edilmek isteniyorsa bunun en iyi yolu octisalate kullanmaktadır.
  • 2-Ethylhexyl Salicylate birçok alanda kullanılmasına karşın fiyatından dolayı pek tercih edilmemektedir.

Fiyatlarına Etki Eden Faktörler Nelerdir?

Octisalate fiyatları, 2-Ethylhexyl Salicylate üretiminde kullanılan kimyasal maddelerin fiyatlarına doğrudan bağlıdır. Fiyat olarak Salisilik asit fiyatı arttıkça artacaktır. Octyl Salicylate fiyat olarak 2-Etilheksanol fiyatına da doğrudan bağlıdır. 2-Etilheksanol fiyatı arttıkça bu hammaddenin fiyatı artacaktır.

Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte Octisalate fiyat olarak artacaktır. Çünkü;bu hammadenin üretimdeki kullanımı aratacaktır. Yaz aylarında Güneş Kremi ve Güneşten koruyucu losyon ve spreylerin imalatı hız kazanacaktır.

Octyl Salicylate fiyatı, 2-Ethylhexyl Salicylate  üretimi yapan firmaların artması ile kısa süreli azalacaktır. Ama fiyatlar zamanla stabil düzeye ulaşacaktır.

2-Ethylhexyl Salicylate satışı yapan firmalar genel olarak Octisalate fiyatlarını belirlemektedir.

Octisalate Satışı

Kimyasal maddeler uluslararası standartlarda belirlenmiş ambalajlar ile paketlenir. Bunlar en düşük ambalaj ile başlayarak en büyük ambalaja veya tankerli olacak dökme yöntemi ile satışı yapılmaktadır. Bunlar 1 gramlık ambalaj da olabilir, 1 tonluk big bağ ambalaj da olabilir, en düşük bidon ambalajı da olabilir, tankerli olacak şekilde ambalajsız satış da yapılmaktadır.