Paylaş •

Ethylhexylglycerin

Ethylhexylglycerin Nedir?

Molekül Fomülü (Ethylhexylglycerin): C11H24O3

Molekül Ağırlığı: 204.306 g/mol

Kimyasal Adı: 3-(2-Ethylhexyloxy)-1,2-propanediol

CAS Numarası: 70445-33-9

Bu kimyasal bileşik koruyucu güçlendirme kabiliyetine sahiptir. Çok az bir miktarda kullanılması ile kozmetik ürünlerinde kullanılan koruyucu maddenin etkinliği daha fazla ortaya çıkmaktadır.

Bu kimyasal bileşik alkil gliseril eter türevi olan bir maddedir.

Topikal cilt bakım kimyasalı olarak veya koku giderici bir kimyasal bileşiktir. Organik yapıdaki bir bileşiktir.

Kozmetik sektöründe koruyucu özelliğinin yüzey aktif madde gibi hareket etmesinden kaynaklandığı düşünülmektedir.

Diğer İsimleri Aşağıdaki Gibidir;

  • Octoxyglycerin
  • 122-99-6
  • Ethyl Hexyl Glycerin
  • 70445-33-9
  • 1,2-Propanediol,3-((2-ethylhexyl)oxy)
  • Batyl Alcohol

Nasıl Üretilir?

Ethylhexylglycerin üretimi bitkisel gliserin ile üretilen alkil gliseril eterdir.

Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?

Fiziksel görünüm olarak renksiz berrak sıvı formundadır. Oda sıcaklığında katı formdadır.

Çözünürlük olarak su içerisinde az çözünürlüğe sahiptir.

Kaynama noktası 325 °C dir.

Yoğunluğu 0.962 g/cm³ tür.

Ethylhexylglycerin Kullanım Alanları Nerelerdir?

  • Phenoxyethanol gibi kozmetik koruyucularının koruma aktivitesini artırmak için kullanılan bir bileşiktir.
  • Bir yüzey aktif madde etkisi göstermektedir. Bu sayede mikroorganizmaların hücre zarındaki arayüz gerilimini etkileyerek koruyucu maddenin özelliğini daha iyi ortaya koymasını sağlar.
  • Kozmetik kremlerinde ıslatıcı özelliğe sahip madde olarak kullanılır.
  • Güneş kremi üretiminde, şampuan üretiminde antimikrobiyal büyümeyi önlemek için bazı koruyucu maddelerin etkinliğini artırmaya yardımcı olmak için kullanılır.
  • Cilt üzerinde meydana gelen bakteri, maya ve mantarlar bazı kokular ortaya çıkarır. Ciltteki kokuyu engellemek için bu kimyasalın bulunduğu kremler kullanılır.
  • Gram Pozitif bakterileri inhibe etmek için kullanılır.
  • Kozmetik kremlerinde koruyucu bileşenler olmadan üretilen kozmetik ürünlerinin raf ömrü çok kısa olacaktır. Ve kullanıcı tarafından güvenilir kabul edilmeyecektir. Bu gibi ürünlerin raf ömrünü uzatmak için kullanılır.
  • Cilt bakım kremlerinde, üretim tarihinden belirli bir süre sonra ortaya çıkan kötü kokuların giderilmesi için önemli bir bileşendir.

Fiyatlarına Etki Eden Faktörler Nelerdir?

Ethylhexylglycerin fiyat olarak üretiminde kullanılan kimyasal maddelerin fiyatlarına doğrudan bağlıdır. Gliserin fiyatları arttıkça bu kimyasal bileşik global piyasalarda fiyat olarak artacaktır.

Ethylhexylglycerin fiyatları kozmetik sektörünün gelişmesi ile son zamanlarda çok artmıştır.

Ethylhexylglycerin Satışı

Kimyasal maddeler uluslararası standartlarda belirlenmiş ambalajlar ile paketlenir. Bunlar en düşük ambalaj ile başlayarak en büyük ambalaja veya tankerli olacak dökme yöntemi ile satışı yapılmaktadır. Bunlar 1 gramlık ambalaj da olabilir, 1 tonluk big bağ ambalaj da olabilir, en düşük bidon ambalajı da olabilir, tankerli olacak şekilde ambalajsız satış da yapılmaktadır.