KOBALT OKSİT AMBALAJ
Ürün Belgeleri | |
KOBALT OKSİT ANALİZ SERTİFİKASI |
Kobalt Oksit Nedir?
Molekül Formülü (Kobalt Oksit): CoO
Molekül Ağırlığı: 74.933 g/mol
Kimyasal Adı: Kobalt (II) Oksit
CAS Numarası: 1307-96-6
Çok güçlü bir pigmenttir. Sanayide bir çok uygulamaya sahiptir. En önemli özelliklerinden bir tanesi karbonattan daha yoğun olan eşit dokuya sahip sır üretmesidir.
Sır bileşikleri oluşturulurken, çinko oksit ve magnezyum oksit kullanım oranlarının yükseltilmesi sonucu kobalt oksidin pigment veya boyama özellikleri artacaktır.
Diğer İsimleri Aşağıdaki Gibidir;
- Co (II) Oksit
- Co (VI) Oksit
- Kobalt Monooksit
- Kobalt Siyahı
- Siyah pigment
- Mavi pigment
- Kobaltoks Oksit
Nasıl Üretilir?
Kobalt Oksit üretimi, kobalt karbonat ve bu bileşiğin nötr form ve indirgeyici özelliğe sahip formalarının atmosfer şartlarında kalsinasyonu ile elde edilmektedir. Üretim reaksiyonu aşağıdaki gibidir.
CoCO3 》CoO + CO2
Üretim safhasında karbondioksit çıkışı olmaktadır.
Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?
Fiziksel olarak yeşil kahverengi bir görünüme sahip toz formdadır. Ticari olarak piyasada bulunan kobalt oksit koyu gri renktedir. Fiziksel görünümü etkileyen faktörler arasında en önemli özellik partikül boyutudur. Bundan dolayı yeşil ile siyah arasında değişiklik gösterebilir.
Çözünürlük olarak su içerisinde çözünmemektedir. Fakat sır içerisinde yüksek çözünürlüğe sahiptir.
Yoğunluğu 6.45 g/mol dür.
Erime noktası yüksektir. Yaklaşık 1785 °C dir.
Kararlı bir kimyasaldır fakat ortamda ne bulunması durumunda nem çekebilir.
Kobalt Oksit Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Seramik üretiminde pigment verici madde olarak kullanılır. Bu alanda çinko oksit, silika ve alümina ile modifiye edilerek kullanılır.
- Boya üretiminde pigment verici madde olarak kullanılır.
- Cam elyaf üretiminde kullanılır.
- Vernik ve yağların kurutucu maddesi olarak işlem görür.
- Camın renklendirilmesi için önemli bir bileşendir.
- Farklı kobalt bileşiklerinin üretimi için katalizör olarak kullanılır.
- Lityum iyon pillerin üretiminde elektro optik, elektriksel ve manyetik özelliklerinden kaynaklı mükemmel bir bileşiktir. Elektro Kimyasal güç kaynakları için önemli bir bileşiktir.
- Kimyasal sensörlerin üretiminde, dielektrik materyallerin üretiminde kullanılır.
- İkincil lityum iyon pillerin imalatında kullanılır.İkincil lityum iyon pillerin imalatında kullanılır.
- Substratların üzerinde, lityumun yüklenmesi ve boşaltılması sırasında birikmesi oluşumunu önlemek için bu alana sabitlenir.
- Gaz sensörleri, sıcaklık algılama sensörleri gibi optik malzemelerin imalatında kullanılır.
- Lityum metal oksit tozlarının üretiminde Lityum Karbonat Fosforik Asit ile birlikte reaksiyona sokularak Lityum Fosfat üretilir. Daha sonra Lityum içeren toz ile Kobalt içeren toz 350 °C de sinterlenerek Lityum Metal Oksit bileşiği elde edilmektedir.
- Karbon monooksit ve Metan gazları ile VOC üzerindeki toplam oksidasyonda optimum verimliliğe sahip katalizör özelliği gösterir.
- Çok bileşenli gaz karışımlarının tayini için bazı cihazlar ve metotlar geliştirilmiştir. Bunun için çok oksitli gaz analitik çipleri kullanılır. Ve bu çipler üzerine çinko, manganez, kobalt ve nikel oksitlerinin nano kimyasal boyuttaki yapıları elektrokimyasal olarak biriktirilir.
- Manyetik özelliğe sahip yüksek mukavemetli süper alaşımların imalatında kullanılır.
Fiyatlarına Etki Eden Faktörler Nelerdir?
Kobalt oksit fiyat olarak, üretiminde kullanılan maddelerin fiyatlarına doğrudan bağlıdır. Dünya çapındaki kobalt üretimi yapan maden sayısı çok fazla değildir. Bu neden kobalt cevherler kısıtlıdır. Bu sebeple uzun süreden bu yana fiyatları artmıştır. Kobalt madeni sayısı arttıkça fiyatlar kısa süreli düşüş yaşayacaktır.
Kobalt oksit satışı yapan firmalar genel olarak distribütörlerdir. Pahalı madde madde olduğundan dolayı bir çok şirket stok yapmamaktadır.
Kobalt fiyatları, yüksek teknolojide kobalt cevherlerinin kullanılmaya başlaması ve talep miktarının artması ile fiyatlar artmıştır.
Kobalt Oksit Satışı
Kimyasal maddeler uluslararası standartlarda belirlenmiş ambalajlar ile paketlenir. Bunlar en düşük ambalaj ile başlayarak en büyük ambalaja veya tankerli olacak dökme yöntemi ile satışı yapılmaktadır. Bunlar 1 gramlık ambalaj da olabilir, 1 tonluk big bağ ambalaj da olabilir, en düşük bidon ambalajı da olabilir, tankerli olacak şekilde ambalajsız satış da yapılmaktadır.