Paylaş •

Pentylene Glycol

PENTYLENE GLYCOL MOLEKÜL YAPISI

Pentylene Glycol Nedir?

Molekül Formülü (Pentylene Glycol): C5H12O2

Molekül Ağırlığı: 104.15 g/mol

Kimyasal Adı: 1,2-Pentandiol

CAS Numarası: 5343-92-0

Son zamanlarda yeşil kozmetik ürünlerinin kullanımı hızla artmıştır. Bu alanda petrokimyasal yapı içermeyen yeşil kozmetik kimyasallarının kullanımı artmıştır. Pentylene Glycol yeşil kozmetik ürünlerinin üreticileri tarafından kullanılan spesifik bir hammaddedir.

Bu koruyucunun en önemli özelliği tarım ürünlerinden elde edilmiş olmasıdır. Örneğin mısır ve şeker kamışı gibi.

Yaygın olarak pilenilen glikol olarak da adlandırılmaktadır.

Diğer İsimleri Aşağıdaki Gibidir;

  • 1,2-Pentandiol
  • Pentan-1,2-diol
  • 1,2-Dihidroksipentan
  • 5343-92-0
  • Pilenilen Glikol
  • Glikol
  • Glycol
  • Yeşil Koruyucu

Nasıl Üretilir?

Sentetik olarak mısır ve şeker kamışından üretilmektedir.

Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?

Fiziksel olarak renksiz yağsız bir sıvıdır.

Yoğunluğu 0.994 g/mol’dür.

Erime Noktası -18 °C dir.

Kararlı bir kimyasaldır. Oda sıcaklığında saklanması gerekmektedir.

Çözünürlük olarak şu içerisinde çözünmektedir.

Pentylene Glycol Kullanım Alanları Nerelerdir?

  • Kozmetik sektöründe cildi yumuşatmak ve pürüzsüzleştirmek amacıyla üretilen kimyasallarda çözücü olarak kullanılır. Bu kullanım alanında yumuşatıcı ve pürüzsüzleştirici etkisi vardır.
  • Dermatolojik ürünlerin imalatında steroidal hormonlarla birlikte pilenilen glikol kullanılır. Bu uygulamalarda aynı zamanda 1,3-butilen glikol ve Mono Propilen Glikol çözücü olarak kullanılır. Bunun nedeni 1,3-butilen glikol ve Mono Propilen Glikol’ün tam olarak toksik etkilerinin olmamasıdır.
  • Küçük cilt tahrişi, geçici kaşıntı ve iltihapları gidermek için antienflamatuar, hidrokortizon ile birlikte pilenilen glikol kompoze edilerek kullanılır.
  • Alerji ilaçlarının üretiminde Pilenilen Glikol kullanılır.
  • Dihidrik Alkol olmasından dolayı Antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Antimikrobiyal etkisinden dolayı istenmeyen mikroorganizmaların önlenmesine yardımcı olmaktadır.
  • Kaliteli kozmetik ürünlerinin imalatında alerjik etkilerinin çok düşük olmasından dolayı tercih edilmektedir.
  • Günlük cilt bakım ürünlerinin imalatında, cildi nemlendirici etkisinden dolayı kullanılır.
  • Cildin üzerindeki suyu tutarak cildin, daha canlı, pürüzsüz ve dolgun olmasını sağlamaktadır.

Fiyatlarına Etki Eden Faktörler Nelerdir?

Pentylene Glycol distribütörleri stoklarını artırdıkça fiyatlar düşecektir. Distribütörlerin stokları azaldığında bu kimyasalın fiyatları artacaktır.

Pentylene Glycol satışı yapan firmalar, stoklarını artırdıkça fiyatlar düşecektir.

Pentylene Glycol fiyat olarak , bu kimyasalın kullanım alanlarına doğrudan bağlıdır. Diğer çözücü maddelere kıyasla daha faydalı özelliklere sahip olmasından dolayı pahalı bir çözücüdür. Aynı zamanda kullanım alanları arttıkça fiyatlar artacaktır.

Pentylene Glycol Satışı

Kimyasal maddeler uluslararası standartlarda belirlenmiş ambalajlar ile paketlenir. Bunlar en düşük ambalaj ile başlayarak en büyük ambalaja veya tankerli olacak dökme yöntemi ile satışı yapılmaktadır. Bunlar 1 gramlık ambalaj da olabilir, 1 tonluk big bağ ambalaj da olabilir, en düşük bidon ambalajı da olabilir, tankerli olacak şekilde ambalajsız satış da yapılmaktadır.