MAGNEZYUM HİDOKSİ
Ürün Belgeleri |
|
MAGNEZYUM HİDOKSİT KLORÜR ANALİZ SERTİFİKASI |
Magnezyum Hidroksit Nedir?
Molelül Formülü (Magnezyum Hidroksit): Mg(OH)2
Molekül Ağırlığı: 58.32 g/mol
Kimyasal Adı: Magnezyum Hidroksit
CAS Numarası: 1309-42-8
Magnezyum sütü olarak da adlandırılan bir kimyasal bileşiktir. Aynı zamanda antasit özelliklere sahiptir. Midede gerçekleşen yüksek düzeydeki asit salgılarının sonucunda mide ağrıları meydana gelir.
Meydana gelen bu rahatsızlıklar tıbbi olarak ülser, gastrit ve reflü olarak isimlendirilir. Bu rahatsızlıkların giderilmesi için adından da anlaşılacağı gibi antiasit bileşikler kullanılır.
Antasitler aynı zamanda alkali bileşiklerdir. Bu özelliğinden dolayı bağırsak hareketlerini artırıcı özelliği bulunur.
Diğer İsimleri Aşağıdaki Gibidir;
- Magnezyum Sütü
- Farmasötik Sınıf Magnezyum
- 1309-42-8
- Müsil İlacı
Magnezyum Hidroksit Nasıl Üretilir?
Magnezyum Hidroksit üretiminde en çok kullanılan yöntem, endüstriyel üretime uygun ve üretim maliyetlerinin düşük olması gerekmektedir.
Bu kimyasal bileşiğin endüstriyel üretimi aşağıdaki 2 kimyasal reaksiyon ile gerçekleştirilebilir.
2MgCl2 + 2NaOH 》Mg(OH)2 + 2NaCl + Cl2
Bu reaksiyonda Magnezyum Klorür ile Sodyum Hidroksit reaksiyona girmektedir. Reaksiyon sonunda farklı tanecik boyutuna sahip özellikte üretilmektedir. Aynı zamanda tuz oluşumu ve Klor gazı meydana gelmektedir.
MgSO4 + 2NaOH 》Mg(OH)2 + Na2SO4
Bu 2. Reaksiyonda Magnezyum Sülfat ile Sodyum Hidroksit reaksiyona girmektedir. Klor gazı oluşmamaktadır. Aynı zamanda Sodyum Sülfat meydana gelir.
Üretim yöntemlerinden bir tanesi de Magnezyum Klorür’den yüksek saflıkta Magnezyum Oksit üretilir. Bu safhadaki reaksiyon asitleştirme reaksiyonudur. Daha hidrasyon işlemi ile alkali özelliğe sahip Mg(OH)2 üretilir.
Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?
Fiziksel görünüm olarak beyaz toz formundadır. Kokusu bulunmamaktadır.
Yoğunluğu 2.36 gr/cm³ tür.
Alkali özelliğe sahiptir. Bundan dolayı pH 9.50-10.50 aralığındadır.
Erime Noktası 350 °C dir.
Kararlı bir kimyasaldır.
Çözünürlük olarak etil alkol ve su içerisinde çözünmemektedir. Kuvvetli olmayan asitlerde çözünmektedir. Farklı alkollerde de iyi çözünürlüğe sahip değildir.
Magnezyum Hidroksit Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Sanayide baca gazlarından çevreyi kirletici dumanlar çıkmaktadır. Baca gazı olarak kükürt en önemli kirleticidir. Bu kimyasal kirlilikleri gidermek için kullanılmaktadır.
- Asitliği olan atık suların arıtılmasında nötralize edici kimyasal olarak ve ağır metallerin giderilmesi için sıvı kostik ve kireç yerine kullanılan alkali özellikteki bir kimyasaldır.
- Sentetik reçinelerin üretiminde alev geciktirici olarak Alüminyum hidroksit yerine kullanılır.
- Mide asidini nötralize etmek için ilaç kalite formdaki ham madde kullanılır.
- Müshil ilaçlarının üretiminde kullanılır.
- Yangın söndürücü imalatında duman bastırmak için kullanılır.
- Kozmetik sektöründe bazı deodorantların imalatında topikal uygulamalar için uygundur.
- Amonyum tuzlarının tespit edilmesinde kimyasal reaktif olarak önemli bir görevi bulunmaktadır.
- Polietilen, polipropilen, PVC, doymamış polyester reçinelerin imalatında, üretimden sonra yangın olasılığına karşılık alevin gecikmesini önleyen kimyasal olarak kullanılan kimyasal bileşiktir.
- Şeker fabrikalarında şeker üretimi sırasında şekerin rafinasyon imalatında kullanılır.
- Sert suların temizlenmesi için kullanılan magnezyum tuzları arasında yer alır. Suda çözünür olan bu bileşik şelatlama özelliği göstererek kirletici maddeleri kenetler.
Fiyatlarına Etki Eden Faktörler Nelerdir?
Magnezyum Hidroksit fiyat olarak bu kimyasalın üretiminde kullanılan kimyasal maddelerin fiyatlarına doğrudan bağlıdır. Magnezyum Sülfat, Magnezyum Klorür ve Sıvı Kostik fiyatları arttıkça bu kimyasal maddenin fiyatları artacaktır.
Magnezyum Hidroksit fiyatları, kullanım alanlarının artması ile fiyatları artacaktır. Özellikle yangın önleme veya yangın geciktirmek için yapı sektöründeki kullanımın artması ile fiyatlar artmıştır.
Bu kimyasalın satışını yapan firmaların stokları arttıkça fiyatlar kısa süreli düşecektir.
Magnezyum Hidroksit Satışı
Kimyasal maddeler uluslararası standartlarda belirlenmiş ambalajlar ile paketlenir. Bunlar en düşük ambalaj ile başlayarak en büyük ambalaja veya tankerli olacak dökme yöntemi ile satışı yapılmaktadır. Bunlar 1 gramlık ambalaj da olabilir, 1 tonluk big bağ ambalaj da olabilir, en düşük bidon ambalajı da olabilir, tankerli olacak şekilde ambalajsız satış da yapılmaktadır.