Paylaş •  

 

Kapsikum Oleoresin

KAPSIKUM-OLEORESIN-AMBALAJKAPSIKUM OLEORESIN AMBALAJ

Ürün Belgeleri

CAPSICUM OLEORESIN ANALİZ SERTİFİKASI

Kapsikum Oleoresin (Capsicum Oleoresin) Nedir?

Molekül Formülü (Kapsikum Oleoresin(Capsicum Oleoresin): C18H27NO3/C18H29NO3

Molekül Ağırlığı: 305 gr/mol veya 307 gr/mol

Kimyasal Adı: Kapsikum Oleoresin

Cas Numarası: 8023-77-6

Bu madde acının kaynağıdır. Kapsaidin familyası içerisinde yer almaktadır. Buhar yardımı ile uçucu olmayan bir sıvı fazın ekstraksiyonu ile oluşan Oleoresin özüdür. 2 farklı kapsikum kaynağı vardır. Bunlar C. Frutescens L. Veya C. Annum L. Bitkilerinin olgunlaşmış meyvelerinden elde edilmektedir.

Oleoresin Kapsikum içerisinde 100 tane bileşikten fazla bileşik tanımlanmıştır. 

Çok güçlü tahriş edici özelliklere sahiptir. Acının ham maddesidir. Kırmızı biberin yağ reçinesi olarak da ortaya çıkmaktadır. Fenolik bileşikler arasında yer alır.

Capsicum ilk olarak 1400 lü yılların sonunda Batı Hint adalarında bir Doktor tarafından tespit edilmiştir.

Yağlı bir organik reçinedir.

E Kodu: E165C

Üretilen Capsicum Oleoresin analiz edilirken 2 farklı metod kullanılır. Bunlar HPLC analizi ve UV analizi yapılır. Genellikle %6.6 Capsaicinoids içeriğinin altında olmaması gerekir. HPLC ile yapılan analiz sonucunda elde edilen sonuçta ürünün saflığı daha yüksektir.

Diğer İsimleri Aşağıdaki Gibidir;

  • Kırmızı Biber
  • Oleo Resin
  • Kapsikum
  • Capsigum
  • Oleo Kırmızı Biber
  • Capsikum
  • 8023-77-6
  • Kapsaisin
  • Kapsaisin Oleoresin 
  • Dihidro Kapsaisin

Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?

Fiziksel görünüm olarak berrak Kırmızı veya koyu kırmızı sıvı formundadır. Bazen kahverengi de olabilir. 

Tat olarak çok yüksek düzeyde acı bir tada sahiptir.

Yağlı sıvı formdadır.

Su ve yağ içerisinde çözünmektedir.

Çok güçlü aroması olmasından dolayı, 11 milyon da 1 kısım pay bile çok düşük konsantrasyonlarda tespit edilebilir.

Nasıl Üretilir?

Ticari olarak Kapsikum Oleoresin (Capsicum Oleoresin) Capsicum Annuum’un meyveleri ve farklı çeşitteki İspanyol biberinin en önemli kısımlarının kurtularak ve sonrasında ekstrakte edilmesi ile elde edilir.

Çözücü olarak Etil Alkol kullanılır.

Kapsikum Oleoresin (Capsicum Oleoresin) Kullanım Alanları Nerelerdir?

  • Restaurantlarda biber aroması amacıyla kullanılır.
  • Acı şalgam üretiminde acı tat vermesi için kullanılan maddedir.
  • Savunma ve toplumsal olaylara müdahale amacıyla üretilen biber gazı ürünlerinin imalatında kullanılır.
  • Bazı ilaçların üretiminde topikal aneljezik ve inflamatuvar ajandır.
  • Gıdalarda katkı maddesi olarak kullanılmaktadır.

Fiyatlarına Etki Eden Faktörler Nelerdir?

Kapsikum Oleoresi (Capsicum Oleoresin) fiyatlarına Etki eden faktörlerin başında tarım ürünü olan biberin fiyatları bu kimyasal maddenin fiyatları artacaktır. Özellikle kırmızı biber fiyatları bu ürün üzerinde önemli etkilere sahiptir.

Tarım ürünü olmasından kaynaklı, hava koşulları Kapsikum üzerinde önemli etkilere sahiptir. Hava koşullarından dolayı, yeterli ürün üretilememesi nedeniyle fiyatlar yükselecektir.

 

Kapsikum Oleoresin Satışı

Kimyasal maddeler uluslararası standartlarda belirlenmiş ambalajlar ile paketlenir. Bunlar en düşük ambalaj ile başlayarak en büyük ambalaja veya tankerli olacak dökme yöntemi ile satışı yapılmaktadır. Bunlar 1 gramlık ambalaj da olabilir, 1 tonluk big bağ ambalaj da olabilir, en düşük bidon ambalajı da olabilir, tankerli olacak şekilde ambalajsız satış da yapılmaktadır.