Paylaş •

Parafin Yağı (Likit Parafin)

PARAFİN YAĞI MOLEKÜL YAPISI
PARAFİN YAĞI AMBALAJ PARAFİN YAĞI AMBALAJ
Ürün Belgeleri
PARAFİN YAĞI ANALİZ SERTİFİKASI

Likit Parafin (Parafin Yağı) Nedir?

Molekül Yapısı (Likit Parafin (Parafin Yağı)):C15H11ClO7

Molekül Ağırlığı: 338.6966 g/mol

Kimyasal Adı: Likit Parafin(Parafin Yağı)

CAS Numarası: 8012-95-1

Likit Parafin (Parafin Yağı) petrolden elde edilen sıvı doymuş hidrokarbonların yüksek oranda saflaştırılması ile elde edilen mineral yağdır.

Rafine edilmiş hidro-işlenmiş yağ mükemmel termal ve kimyasal stabiliteye sahip özelliktedir.

Likit Parafin Diğer İsimleri Aşağıdaki Gibidir;

  • Likit Parafin
  • Mineral Yağ
  • Mineral Oil
  • Paraffin Oil
  • Hafif Sıvı Parafin BP
  • Işık Sıvı Parafin USP
  • Işık Sıvı Parafin IP
  • Hafif Sıvı Parafin
  • 8012-95-1
  • Parafinik Yağ

Nasıl Üretilir?

Balinalar, kömür ve ham petrol de dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan elde edilen bir yağ formudur. Likit Parafin doymuş hidrokarbonların çok iyi rafine edilmesi ile elde edilir.

Parafin Yağı, son zamanlarda petrolün damıtma işlemi sırasında, hidrokarbonca zengin yan ürün olarak elde edilir.

Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?

Likit Parafin hafif sıvı ve şeffaftır.Gün ışığında flüoresans içermez.

Farklı sıcaklık parametrelerine göre değişken fiziksel görünüm sergiler. Parafin Yağı soğuk şartlarda iken renksiz, tatsız ve kokusuzdur. Yüksek parlama noktasına sahiptir.

Erime noktasi -24 °C dir.

Kaynama noktası ise 300 ° C dir.  300 ° C ‘nin üzerinde parlama noktasına sahiptir.

Parafin Yağı çözünürlük olarak Eterde çözünür, Etanolde çok az çözünür. Su ile karıştırılamaz.

Likit Parafin 20 °C deki yoğunluğu 0.85 g/mL

Likit Parafin (Parafin Yağı) Kullanım Alanları Nerelerdir?

  • Kullanım alanı arasında çoğunlukla sıvı parafinler, ilaç endüstrisinde merhem, krem ve losyon imalatında kullanılır.
  • Saç yağlarının imalatında kullanılır. Likit Parafin (Parafin Yağı) parfümeri bileşiklerinin imalatında kullanılır. Aynı zamanda aerosollerin imalatında kullanılır.
  • Likit Parafin tıbbi formulasyonların imalatında kullanılır.
  • Parafin yağı yumurta koruyucu olarak kullanılır.
  • Saç kremi üretmek için likit parafin kullanılır. Tütsü ve parfüm imalatında kullanılmaktadır.
  • Parafin Yağı, bebek yağı, bebek kremi ve cilt merhemlerinin imalatında kullanılır.
  • Yüz kremleri ve cilt losyonlarının imalatında yoğun bir şekilde kullanılır. Sabun, deterjan ve alkol gibi tahriş edici maddelerin sık kullanımı sonucunda ciltte bulunan lipidler zarar görmektedir. Bu alanda Likit parafin kullanılarak cilt üzerinde ince yağlı bir tabaka oluşmasını sağlar.
  • Meyve ve sebzeler için koruyucu kaplama yapabilmek için likit parafin özelliğinden faydalanılır.
  • Tohumların dış yüzeyinin parlak olması için kaplama maddesi olarak kullanılır.
  • Sivrisineklerden koruyucu kremlerin imalatında parafinik yağ kullanılır.
  • Hareketli ve sabit parçaların teması nedeniyle aşınmaları engellemek için yağlayıcı olarak kullanılır.
  • Nemin uzaklaştırılması etkisinden faydalanılarak korozyonun oluşmasını engellemek amacıyla su geçirmezlik özelliğinden yararlanılmak amacıyla kullanılır.
  • Yağlayıcı olarak uygulandığında korozyon önleme maddesi olarak kullanılır.
  • İlaçlarda kimyasal bir bileşen olarak kullanılır.
  • Titanyum Dioksit ile birlikte kullanılarak servo sistem yağlama maddesi olarak kullanılır.
  • Kozmetik sektöründe cilt bakım kremlerinin imalatında cilt yüzeyinde yağ tabakası oluşturması için kullanılmaktadır.

Fiyatlarına Etki Eden Faktörler Nelerdir?

Likit Parafin fiyat olarak, üretiminde kullanılan hammadde fiyatlarına doğrudan bağlıdır. Parafin Yağı petrol fiyatlarına doğrudan bağlıdır. Petrol fiyatları arttıkça parafin yağ fiyatı da artacaktır.

Parafin Yağ fiyatı kullanım alanına bağlı olarak değişmektedir. Parafin yağ kullanım alanı arttıkça, parafin yağ fiyat olarak artacaktır. Çünkü üretilen parafin yağ kullanılan parafin yağ miktarını karşılamayacağından parafin yağ fiyatları yükselecektir.

Parafin Yağ fiyat olarak, parafin yağ üretimi yapan firmaların sayısı ile doğrudan bağlantılıdır. Parafin yağ üretimi yapan firma sayısı arttıkça parafin yağ fiyat olarak düşecektir. Çünkü üretilen parafin yağ kullanılan parafin yağ miktarını yeterli oranda karşılayacaktır.

Parafin Yağı (Likit Parafin) Satışı

Kimyasal maddeler uluslararası standartlarda belirlenmiş ambalajlar ile paketlenir. Bunlar en düşük ambalaj ile başlayarak en büyük ambalaja veya tankerli olacak dökme yöntemi ile satışı yapılmaktadır. Bunlar 1 gramlık ambalaj da olabilir, 1 tonluk big bağ ambalaj da olabilir, en düşük bidon ambalajı da olabilir, tankerli olacak şekilde ambalajsız satış da yapılmaktadır.