SODYUM SAKARİN ANALİZ SERTİFİKASI |
Sodyum Sakarin (Sodium Saccharin) Nedir?
Molekül Formülü (Sodyum Sakarin (Sodium Saccharin)): C7H5NNaO3S+Molekül Ağırlığı: 206.18 g/mol
Kimyasal Adı: Sodyum SakarinCAS Numarası: 128-44-9
İnsan metabolizması sakarini parçalayamaz. Bu sebeple doğrudan dışarı atılır. Sükroza (Sakkaroz) göre yaklaşık 200-700 kat daha yüksek tatlılığa sahiptir.
1880’li yıllardan bu yana kullanılmaya başlanmıştır. Ama en yaygın olarak 1960 yılından itibaren kabul görmüştür.
Sakarin E Kodu E954 tür.
Diğer İsimleri Aşağıdaki Gibidir;- Sakarin
- Sodyum Sakarit
- Kristaloz
- Sodyum O-benzosülfimid
- 1,1-Dioksit Sodyum tuzu
- 128-44-9
- Sodyum Sakarinat
- E954
- O-Sülfobenzoik asit imid Sodyum tuzu
Nasıl Üretilir?
Amonyak ve Klor ile reaksiyonundan elde edilir.Bir başka sodyum sakarin üretim yönteminde başlangıç maddesi olarak Ftalik Anhidrit kullanılır.
Üretim reaksiyonunda çözünür Sodyum tuzunu oluşturmak için Sodyum Hidroksit eklenmelidir.
Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?
Yoğunluk: ~0.83 g/cm³ (toz formu)
Erime noktası 300 °C den yüksektir.
Çözünürlük olarak su içerisinde 20 °C de 10 g/100 mlt su dur. Etil Alkol içerisinde az çözünür.
pH için Nötr ve alkali özelliğe sahip olabilir.
Sodyum Sakarin (Sodium Saccharin) Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Kaplama sektöründe galvanik banyo parlatıcısı olarak kullanılır.
- Kötü ve acı tatlara sahip maddelerin bu tadı maskelenmesi için kullanılır.
- Kozmetik sektöründe ağız bakım ürünlerinin imalatı için koku giderme maddesi olarak önemli bir bileşendir. Ağız gargara suları bu uygulamalara örnek gösterilebilir.
- Dış macunu üretiminde yapay tatlandırıcı maddedir.
- Kozmetik sektöründe dudak parlatıcıların imalatında tatlandırıcı özelliğinden faydalanılır.
- Gıda sektöründe ki bazı alkolsüz içeceklerde yapay tatlandırıcı olarak kullanılır.
- Dondurma, tatlı, yiyecek ve bazı içeceklerde tatlandırıcı maddedir.
- Kaplama sektöründe Altın ve Nikel kaplama yapılırken bu uygulamanın en önemli bileşikleri arasında yer alır.
- Herbisit gibi böcek ilaçlarının imalatında yardımcı madde olarak kullanılır.
Fiyatlarına Etki Eden Faktörler Nelerdir?
Sakarin gıda sektöründeki kullanıma paralel olarak 1960 yılından sonra fiyatları sürekli artmıştır. Bunun nedeni bu tarihten itibaren gıda uygulamalarında kullanımı yasal hale gelmiştir.
Sodyum Sakarin (Sodium Saccharin) distribütörü olan firmaların fiyat politikaları önemli bir etkendir. Özellikle stokların azalması ile fiyatlar yüksek düzeyde değişkenlik gösterebilir.
Sodyum Sakarin Satışı
Kimyasal maddeler uluslararası standartlarda belirlenmiş ambalajlar ile paketlenir. Bunlar en düşük ambalaj ile başlayarak en büyük ambalaja veya tankerli olacak dökme yöntemi ile satışı yapılmaktadır. Bunlar 1 gramlık ambalaj da olabilir, 1 tonluk big bağ ambalaj da olabilir, en düşük bidon ambalajı da olabilir, tankerli olacak şekilde ambalajsız satış da yapılmaktadır.
Buradaki tüm bilgiler, alanında Uzman kişi ve Profesyoneller tarafından mevzuata uygun şekilde kullanılmalıdır.