Paylaş •

Hint Yağı (Castor Oil)

HİNT YAĞI (CASTOR OIL) MOLEKÜL YAPISI
Ürün Belgeleri
HİNT YAĞI ANALİZ SERTİFİKASI

Hint Yağı (Castor Oil) Nedir?

Molekül Formülü (Hint Yağı (Castor Oil): C57H104O9

Molekül Ağırlığı: 933.45 g/mol

Kimyasal Adı: Hint Yağı (Castor Oil)

CAS Numarası: 8001-79-4

Hint bitkisi olan Riccunis Communis bitkilerinin tohumlarından elde edilen yağ türevidir. Bitkisel bir yağdır. Farklı yağ asitlerinin trigliseritlerinin bazı oranlarda karışımından elde edilmektedir.

Yüksek derecede kayganlık sağlamaktadır. Bu özelliklerini geniş bir sıcaklık aralığında sergileyebilir. Aynı zamanda yüksek viskoziteye sahiptir.

Cilde kolayca nüfuz edebilir. Bu özelliği ile cilde yumuşaklık ve elastiki bir kıvam verebilme özelliğine sahip taşıyıcı yağdır.

Diğer İsimleri Aşağıdaki Gibidir;

  • Hint Yağı
  • Castor Oil
  • Ricinus Yağı
  • 8001-79-4
  • Tripsin Kompleksi
  • Venelex
  • Xenaderm

Üretimi Nasıl Yapılır?

Castor Oil üretimi, hint fasulyelerinin soğuk presleme yöntemi ile ezilerek, sonrasında ekstrakte edilmesi ille elde edilir. Daha sonra kokusu ve rengi giderilir. Soğuk olarak preslenen hint fasulyelerinden elde edilen Hint yağı genel olarak 1. Derece tıbbi yağ amacıyla kullanılır.

Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?

Hint Yağı soluk sarı renkte yada neredeyse şeffaf viskoz bir sıvıdır. Hafif bir kokusu ve mide bulandıran bir tada sahiptir. Bu nedenle kozmetikte fazla kullanılmak istenmez.

Kaynama Noktası 313 °C dir.

Erime Noktası -10 ile -18 °C arasındadır.

Hint Yağı çözünürlük olarak su içerisinde çözünmez. Alkolde çözünmektedir. Etanol, metanol, eter ve Kloroformda karışabilir.

Yoğunluğu 0.96 g/cm3 tür.

Hint Yağı kararlı bir kimyasaldır. Aşırı sıcağa maruz kalmadığı sürece sertleşmez.

Castor Oil sıvıdan ziyade yumuşak bir macundur.

Hint Yağı (Castor Oil) Kullanım Alanları Nerelerdir?

  • Hint Yağı kullanım alanları arasında sert şeker üretiminde salma ve antisleme ajanı olmasıdır. Şeker kalıplarında yapışmayı önlemek için Castor Oil kullanılır.
  • Vitamin ve Mineral tabletlerde kullanılan koruyucu kimyasalların imalatında bir bileşen olarak hint yağı kullanılır.
  • Hidrojenlenmiş olan uçucu yağlar ve parfümlerin imalatında iyonik olmayan bir emülgatör olarak castor oil kullanılmaktadır.
  • Castor Oil yüksek saflıktaki hint yağı bazı gıda ürünlerinin imalatında yapışmayı önleyici olarak yağlayıcılar ve yağlayıcı katkı maddelerinin imalatında kullanılmaktadır.
  • Boya katkıları ve kaplama katkı kimyasallarının imalatında kullanılmaktadır. Bu alanda dağıtıcı olarak kullanılır. Kaplama sektöründe plastikleştirici olarak kullanılır.
  • Kozmetik sektöründe bazı kişisel bakım ürünlerinin imalatında kullanılmaktadır. Rujlar, ojeler ve şampuanlarda dolgu maddesi hint yağı’dır.
  • Kimya endüstrisinde bazı ara ürünlerin imalatında kullanılmaktadır.

Fiyatlarına Etki Eden Faktörler Nelerdir?

Hint Yağı fiyat olarak üretiminde kullanılan Riccunis Communis bitkisinin üretimine bağlı olarak değişmektedir. Riccunis Communis üretimi arttıkça Hint Yağı fiyat olarak artacaktır.

Fiyatları kullanım alanının artması ile artacaktır.

Castor Oil fiyatları bu kimyasalın satışını yapan firmaların stoklarına bağlı olarak değişmektedir. Stoklar azaldıkça Castor Oil fiyat olarak artmaktadır.

Hint Yağı (Castor Oil) Satışı

Kimyasal maddeler uluslararası standartlarda belirlenmiş ambalajlar ile paketlenir. Bunlar en düşük ambalaj ile başlayarak en büyük ambalaja veya tankerli olacak dökme yöntemi ile satışı yapılmaktadır. Bunlar 1 gramlık ambalaj da olabilir, 1 tonluk big bağ ambalaj da olabilir, en düşük bidon ambalajı da olabilir, tankerli olacak şekilde ambalajsız satış da yapılmaktadır.